- 4 tojásfehérje
- 180 g cukor
- 2 evőkanál mandulapehely
- 500 g eper
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tejszín
A fehérjéket kézi mixerrel verjük keményre, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Sütőpapírból vágjunk egy 22 cm átmérőjű és egy 19 cm átmérőjű kört. Tegyük bele egy tepsibe, és kanállal szépen simítsuk el a körülbelül egyforma vastagságú köröket. A kisebb kör tetejét szórjuk meg a mandulapehellyel. 100 fokos sütőben 1 órát, majd kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk ott kihűlni. Vágjuk az eper darabokat, a tejszínt pedig a vaníliás cukorral verjük kemény habra. A nagyobb habcsóklapra kenjük a tejszín felét, szórjuk rá az eper darabokat, amire kanalazzuk a maradék tejszínhabot. A kisebb habcsóklapot szeleteljük fel éles késsel, így tegyük a torta tetejére.
http://marmalade.hu/gasztro/1-oldal/cikk/egyszeru-epres-finomsagok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése