2013. május 24., péntek

Étcsokis-Málnás Brownie

Előre szólok ez nem édes,mivel keserű csoki van benne.Ha valaki nem szereti tegyen  helyette tejcsokit vagy egyszerűen egy gombóc vaníliafagyi,porcukor,tejszínhab sokat lendít a dolgon.





  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 20dkg málna 
  • egy csipet só
  1. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd hagyjuk kihűlni picit.
  2. A négy tojást felverjük habverővel, és nem kell különválasztani, legalábbis én nem szoktam. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, porcukrot, sót.
  3. A lisztet egy külön tálban összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
  4. A csokikrémet kikeverjük a tojással, majd a lisztes keverékhez adagoljuk. 
  5. Tepsibe öntjük,majd megpakoljuk a  málnákkal.
  6.  Úgy 15-20 perc, nem baj, ha a közepe lágy lesz, pont ez a lényege. Utána felvágjuk és már fogyasztható is 

1 megjegyzés:

  1. Négy vagy két tojás kell? Más van a hozzávalóknál és más az elkészítésnél.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...