2012. május 8., kedd

Habcsóktorta eperrel

Muszáj megosztanom !
 
Hozzávalók:
  • 4 tojásfehérje
  • 180 g cukor
  • 2 evőkanál mandulapehely
  • 500 g eper
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín

A fehérjéket kézi mixerrel verjük keményre, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Sütőpapírból vágjunk egy 22 cm átmérőjű és egy 19 cm átmérőjű kört. Tegyük bele egy tepsibe, és kanállal szépen simítsuk el a körülbelül egyforma vastagságú köröket. A kisebb kör tetejét szórjuk meg a mandulapehellyel. 100 fokos sütőben 1 órát, majd kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk ott kihűlni. Vágjuk az eper darabokat, a tejszínt pedig a vaníliás cukorral verjük kemény habra. A nagyobb habcsóklapra kenjük a tejszín felét, szórjuk rá az eper darabokat, amire kanalazzuk a maradék tejszínhabot. A kisebb habcsóklapot szeleteljük fel éles késsel, így tegyük a torta tetejére.

 http://marmalade.hu/gasztro/1-oldal/cikk/egyszeru-epres-finomsagok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...