2012. október 23., kedd

Farkas torta-Citromjoghurtos Túrótorta

A farkas torta kicsit erős,de mivel rajta van ezért ez lesz a neve és kész.Valójában csokiból kellett volna,de nem sikerült a  sablonvágós technikával (darabokra tört),na meg a habzsákos megoldás is kudarcba fulladt.Szerencse,hogy volt otthon marcipán (sajnos piros) és abból simán megcsináltam.Ha előbb gondolkodok vehettem volna fekete marcipánt.Valójában  anyukám örült neki és isteni finom lett.


  • egy lap kakaós piskótalap
krémhez:
  • 25dkg túró
  • 2 doboz görög citromtorta joghurt
  • 3dl tejszín
  • porcukor (ízlés szerint)
  • fél citrom leve
  • vanília aroma
  • kicsi zacskó zselatin
  1.  A túrót kikeverjük a cukorral,aromával,citromlével,joghurttal.
  2. Felverjük a tejszínt,majd hozzáadjuk a túrókrémhez.
  3. A zselatin megcsináljuk előírás szerint(4evőkanál vízbe öntjük a zacskó zselatin,felmelegítjük,lehűtjük és amint zselésedik beleöntjük a krémbe)
A krémet a piskótára tesszük,majd mehet a hűtőbe éjszakára.

A farkas:
  •  fekete marcipán
  • rajzolt sablon
  1.  Egy papírra  megrajzoljuk a farkast vagy ha mást szeretnénk akkor azt.
  2. Utána kinyújtjuk a marcipánt és kivágjuk késsel vagy formázó késsel .
  3. Tálalás előtt érdemes rátenni a sablon,mert ráolvad és kevésbé néz ki jól.







1 megjegyzés:

  1. Én a darabokra törős csokit felforrósított sablonnal és késsel oldottam meg, így inkább megolvasztja elrepesztés helyett.:)Klassz recept egyébként, köszi!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...