2013. május 24., péntek

Kókusztejes-Eperkrémleves

Eperszezon,tehát ki kell találni valami újdonságot.Valahol egyszer láttam vagyis olvastam már róla,de nem találtam meg a receptet ezért saját kreativitásomra kellett hagyatkoznom.





  • 1doboz/üveg kókusztej
  • 50dkg eper
  • 4dl tejszín
  • 1csomag vanilíás cukor
  • 2dl tej
  • porcukor
  • mandula díszítéshez 

  1. Kb. 30dkg epret összeturmixolunk a 2dl tejjel és a kókusztejjel.
  2. Feltesszük takarékra és hozzá adagolunk 2dl tejszínt.
  3. Összeforraljuk egy kicsit levesszük a tűzről.
  4. Porcukorral és a vaníliás cukorral édesítjük majd a maradék tejszínt is hozzáadjuk.Maradék epret daraboljuk és beleszórjuk.
  5. Ha kihűlt,mehet a hűtőbe pár órára.tetejét tálaláskor megszórjuk mandulával vagy kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...