2013. május 11., szombat

M&M's Brownie

Lassan egy éves ez a cikkem a Nosaltyn,de ide még nem került fel.Azt hiszem éppen itt az ideje.


Szeretem a magyar konyhát, főleg anyu főztjét, de most egy másik kontinens desszertjét bolondítottam meg. Amerika a legtöbb ember számára egy álom, oda mindenki szeretne eljutni, és talán pont ez teszi ennyire varázslatossá. Gasztronómia területén általában az egyszerű ételekre összpontosítanak, talán, mert annyira rohanó életet élnek. De hát ki ne szeretne hot dogot enni New York utcáin sétálva vagy elmajszolni reggelire egy Dunkin Donuts fánkot? A brownie-t mindenki ismeri és szereti, hiszen könnyen elkészíthető, gyors, finom  és még a költsége is barátiAz m&m's cukorka szintén meghódította a világot, és ugyancsak  Amerika egyik gyöngyszeme. A gyerekek teljesen oda vannak a színes kis csodabogyókért, ezért összetettem a két kezem, mint Joey és megalkottam az m&m's brownie-t.





Hozzávalók
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál porcukor
  • egy csipet só
  • egy nagy zacskó m&m's (vagy két kicsi)
Elkészítés
  1. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd hagyjuk kihűlni picit.
  2. A négy tojást felverjük habverővel, és nem kell különválasztani, legalábbis én nem szoktam. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, porcukrot, sót.
  3. A lisztet egy külön tálban összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
  4. A csokikrémet kikeverjük a tojással, majd a lisztes keverékhez adagoljuk. Előmelegített sütőbe betesszük, úgy 10 percre, majd kivesszük és szépen rárakosgatjuk a cukorkákat. Azért nem rögtön a sütőbe helyezésnél teszem rá, mert leolvad róla a szín és nem lesz szép.
  5. Visszatesszük a sütőbe úgy 15 percre, nem baj, ha a közepe lágy lesz, pont ez a lényege. Utána felvágjuk és már fogyasztható is hidegen, melegen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...